КАТЕГОРИЯ:


Астрономия- (809) Биология- (7483) Биотехнологии- (1457) Военное дело- (14632) Высокие технологии- (1363) География- (913) Геология- (1438) Государство- (451) Демография- (1065) Дом- (47672) Журналистика и СМИ- (912) Изобретательство- (14524) Иностранные языки- (4268) Информатика- (17799) Искусство- (1338) История- (13644) Компьютеры- (11121) Косметика- (55) Кулинария- (373) Культура- (8427) Лингвистика- (374) Литература- (1642) Маркетинг- (23702) Математика- (16968) Машиностроение- (1700) Медицина- (12668) Менеджмент- (24684) Механика- (15423) Науковедение- (506) Образование- (11852) Охрана труда- (3308) Педагогика- (5571) Полиграфия- (1312) Политика- (7869) Право- (5454) Приборостроение- (1369) Программирование- (2801) Производство- (97182) Промышленность- (8706) Психология- (18388) Религия- (3217) Связь- (10668) Сельское хозяйство- (299) Социология- (6455) Спорт- (42831) Строительство- (4793) Торговля- (5050) Транспорт- (2929) Туризм- (1568) Физика- (3942) Философия- (17015) Финансы- (26596) Химия- (22929) Экология- (12095) Экономика- (9961) Электроника- (8441) Электротехника- (4623) Энергетика- (12629) Юриспруденция- (1492) Ядерная техника- (1748) Arhitektura- (3434) Astronomiya- (809) Biologiya- (7483) Biotehnologii- (1457) Военни бизнесмен (14632) Висока technologies- (1363) Geografiya- (913) Geologiya- (1438) на държавата (451) Demografiya- ( 1065) Къща- (47672) журналистика и смирен (912) Izobretatelstvo- (14524) външен >(4268) Informatika- (17799) Iskusstvo- (1338) историята е (13644) Компютри- (11,121) Kosmetika- (55) Kulinariya- (373) културата е (8427) Lingvistika- (374) Literatura- (1642) маркетинг-(23702) математиците на (16968) Механична инженерно (1700) медицина-(12668) Management- (24684) Mehanika- (15423) Naukovedenie- (506) образователна (11852) truda- сигурност (3308) Pedagogika- (5571) Poligrafiya- (1312) Politika- (7869) Лево- (5454) Priborostroenie- (1369) Programmirovanie- (2801) производствено (97 182 ) индустрия- (8706) Psihologiya- (18388) Religiya- (3217) Svyaz (10668) Agriculture- (299) Sotsiologiya- (6455) на (42831) спортист строително (4793) Torgovlya- (5050) транспорт ( 2929) Turizm- (1568) физик (3942) Filosofiya- (17015) Finansy- (26596) химия (22929) Ekologiya- (12095) Ekonomika- (9961) Electronics- (8441) Elektrotehnika- (4623) Мощност инженерно ( 12629) Yurisprudentsiya- (1492) ядрена technics- (1748)

умовете Vpliv zovnіshnіh на vіdchuttya миризма

Vlastivostі organіv аромат аз їhnya chutlivіst остаряла ОД bagatoh zovnіshnіh faktorіv. Особено цифрен vpliv основа на резултатите от сензорна analіzu povіtrya mozhut майка чистота (vіdsutnіst в povіtrі storonnіh zapahіv), температура, vіdnosna vologіst, osvіtlennya laboratorії.

Іntensivnіst zapahіv zrostaє до температура от 37 ° C, далеч температура pіdvischennya обикновено води до znizhennya іntensivnostі миризма. Колебания в температурата laboratorії bіlshe nіzh на W ° C Mauger prizvesti преди Scho резултат viznachennya миризма ще nedostovіrnі. Температура на Том в sensornіy laboratorії slіd pіdtrimuvati rіvnі при 20 ° C.

Поддържан нагоре rozpіznavannyu zapahіv spriyaє Висока vіdnosna vologіst povіtrya: laboratorії връзка analіzu Won виновен Booty в бразди на 70-85%. В сух primіschennі прагове rozpіznavannya zapahіv еднозначно zrostayut.

Chutlivіst retseptorіv аромат в primіschennі е чиста povіtryam zrostaє priblizno с 25%, и праговете vіdchuttya вкуса znizhuyutsya един chvert. В добро osvіtlenomu primіschennі chutlivіst organіv аромат еднозначно pіdvischuєtsya и прагове vіdchuttya - znizhuyutsya.

На дегустаторите povinnі майка pam'yat добро докосване, в допълнение към chislі миризми. Rozvitok zdіbnostey в rozpіznavannі ия zapam'yatovuvannі okremih zapahіv dosyagaєtsya postіynimi trenuvannyami за взаимопомощ kolektsії zapahіv, Scho виновен Booty в kozhnіy laboratorії докосване analіzu. Zhіnki труд bіlsh храм chutlivіst organіv аромат, nіzh cholovіki; doroslі хора се трудят bіlsh rozvinutі органичен аромат, nіzh dіti. Slіpі ия duzhe korotkozorі хора vіdrіznyayutsya vinyatkovo храм chutlivіstyu аромат.

Zapam'yatati миришат porіvnyano лесно еднозначно vazhche zapam'yatati Yogo іntensivnіst.

За pіdvischennya efektivnostі otsіnki миризма produktіv за тялото Relief аромат slіd dotrimuvatisya такива правила:

• Преди Уникат degustatsії kurіnnya, съпричастност tsibulі че іnshih GOSTR подправки;

• Уникат vikoristannya parfumіv, козметика, тоалетка с хубави іz rіzkim силна миризма на Scho Mauger zavazhati robotі не tіlki на дегустатор, пиво-ия usієї degustatsіynoї komіsії;

• правила retelno dotrimuvatisya osobistoї gіgієni;

• Не rekomenduєtsya vіdrazu otsіnyuvati bіlshe, nіzh три аромати Особено персонажи, Scho tіlki-но pochinayut kar'єru дегустатор;

• Особено uwagi Varto zvernuti на Pershe vrazhennya - Йому nalezhit virіshalna роля в rozpіznavannі миризма.

Kontrolnі zapitannya

1. стойности Джейк Got миризма Хелзинки Human zhittі?

2. Budova тялото аромат, който mehanіzm spriynyattya миришат.

3. Chomu в viznachennі миризма храна за птици продукти изискват nagrіvati?

4. SSMSC множители vplivayut на chutlivіst тялото аромат?

5. SSMSC zapahovі anomalії zustrіchayutsya хора?

6. Rozkriyte sutnіst teorіy spriynyattya миризма.

7. Rozkriyte sutnіst klasifіkatsії zapahіv, zaproponovanoї Крокър и Хендерсън. Chomu Won на вашия Dumka, не zastosovuєtsya връзка analіzі?

8. Yaka klasifіkatsіya zapahіv naybіlshoyu mіroyu pіdhodit за докосване analіzu на Quality хранителна produktіv?

9. Хим vіdrіznyayutsya ponyattya "миризма", "аромат", "букет"?

10. Yaku роля vіdіgraє миризма в otsіntsі на Quality prodovolchih tovarіv?

11. SSMSC множители suttєvo vplivayut viznachennya основа на резултатите от миризмата?

<== Предишна лекция | На следващата лекция ==>
| умовете Vpliv zovnіshnіh на vіdchuttya миризма

; Дата: 01.13.2014; ; Прегледи: 328; Нарушаването на авторските права? ;


Ние ценим Вашето мнение! Беше ли полезна публикуван материал? Да | не



ТЪРСЕНЕ:


Вижте също:



ailback.ru - Edu Doc (2013 - 2017) на година. Тя не е автор на материали, и дава на студентите с безплатно образование и използва! Най-новото допълнение , Al IP: 11.45.9.24
Page генерирана за: 0.047 сек.